Cazare Agas | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Agas | Accommodation Agas

Cazare Agas | Agas Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Agas | Agas Accommodation

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Moldova > Cazare Judetul Bacau > Cazare Agas

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Agas

Verifica

 
 

Cazare Agas 2024

Bucura-te de vacanta perfecta la Agas. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Complex Barlogul Ursului Agas

Vezi pe Harta

Cazare Agas Sat Sulta, Comuna Agas

Complexul turistic Barlogul Ursului este amplasata in localitatea Sulta, Comuna Agas, judetul Bacau, in peisajul mirific al Carpatilor Orientali, la o distanta de circa 25 km de orasul Comanesti. Accesul se face din DN 12 ce leaga orasul Comanesti de municipiul Miercurea Ciuc pe o sosea amenajata din fonduri phare. Complexul turistic Barlogul...

Informatii
 
     
 
 

Initial, Comuna Agas a fost sat component al comunei Brusturoasa, devenind comuna de sine statatoare in anul 1893

Actuala Comuna Agas cuprinde si fosta Comuna Goioasa care a fost infiintata in 1923 si alipita Comunei Agas in 1968 dupa noua impartire administrativ-teritoriala. Tot atunci a fost alipit si satul Costea care a apartinut comunei Frumoasa, situata in judetul Harghita.

Cea mai veche consemnare este data din 25 martie 1757, si este despre Schitul Cotumba, cand staretul Manastirii Pahomie a scris zapisul de mana pentru vanzarea a 55 de prajini, curatura de arat. Prin cartea de danie din 20 iunie 1770 prin care Andrei si Toader Niculai dau schitului Cotumna partea lor din mosia Surdu ( actualmente satul Hanganesti, comuna Brusturoasa).

In anul 1783, s-a intocmit un zapis prin care Lazar Sabau, impreuna cu sotia sa Mariuta, daruiesc Schitului Cotumna 30 de prajini de arat la Gura Leorzii si o falcie de loc de fan la Gura Sugurei. In data de 27 mai 1977 prin porunca boierilor DIVANULUI MOLDOVEI catre Sandu, spatar de Comanesti, se cere sa se refaca hotarele Comunei Cotumna. Dea lungul timpului taranii din zona au participat la tot felul de actiuni comune. Rascoala din anul 1907 a avut un larg rasunet in satele din valea Trotusului, sute de tarani ridicandu-se impotriva arendasilor.

Intre 15-27 martie 1907, centrul miscarilor taranesti sa deplasat spre valea Trotusului, semnalandu-se rascoale la Comanesti, Agas, Brusturoasa, Darmanesti, autoritatile trimitand aici 400 de infanteristi si 2 baterii de artilerie,conduse prefectul judetului.

Taranii din aceasta zona au participat la luptele din cele doua razboaie mondiale. Marturie acestiu lucru, stau monumentele ridicate la Cuchinis, Agas, Brusturoasa , monument ridicat in cinstea celor cazuti in primul razaboi mondial. In imediata apropriere a Cetatii de granita, construita de Ghe. Rakoczi II intre localitatile Ghimes si Palanca, se afla in mormantul lui Emi Rebreanu, eroul principal din romanul Padurea Spanzaratilor. La biserica Agas se afla un monument ridicat in cinstea eroilor cazuti in al doilea razboi mondial. Cetatenii din zona au luptat impotriva armatei austro-ungare, pentru apararea libertatea si intregirea neamului.

 
     
 
 
media 10
 
     
media 5