Istoric Sacele | Date Istorice Sacele | Date Cronologice Sacele

Istoric Sacele | Cazare in Sacele | Date istorice despre Sacele | Date cronologice Sacele

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Transilvania > Cazare Judetul Brasov > Cazare Sacele > Istoric

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Sacele

Verifica

 
 

Istoric

Bucura-te de vacanta perfecta la Sacele. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
 
     
 
 

Traditie si Istorie

Istoria municipiului Sacele este strans legata de cea a Tarii Barsei. Sapaturile arheologice efectuate in perimetrul actual al municipiului au dus la descoperirea unor asezari dacice.
Dupa jumatatea secolului al XI-lea , cand formatiunile statale intra in stapanirea regatului maghiar , satele sacelene sunt mentionate in izvoarele vremii cu termenul de "septem villae valacheles".

Prima mentiune documentara este un act emis la 16 mai 1366 de Ludovic I de Anjou , regele Ungariei prin care daruieste unui curtean al sau , comitele Stanislav , cu drept de mostenire , posesiunile din Tara Barsei , Satulung , Cernatu , Turches , Baciu.
Denumirea de Sacele apare pentru prima data in scrisori ale lui Vlad Calugaru , domnul Tarii Romanesti catre magistratul orasului Brasov.

Primi locuitori ai acestui tinut au fost mocanii saceleni a caror ocupatie de baza era oieritul, este atestata documentar in numeroase acte oficiale.
Mocanii aveau o situatie materiala infloritoare si o viata culturala activa acestia fiind creatori de doine si miorite si intemeietori de biserici.
Undeva la cumpana secolelor XIII-XIV s-a stabilit in zona Sacelelor o populatie maghiara insemnata. Etnografia maghiarilor numiti si ceangai pastreaza o serie de elemente autohtone stravechi dar si elemente asimilate in urma convietuirii cu romanii si sasii.

 
     
 
 
media 10
 
     
media 5