Obiective turistice Bucuresti | Bucuresti micul Paris | Obiective turistice culturale Bucuresti

Obiective Bucuresti | Turism Bucuresti | Obiective culturale in Bucuresti | Sala Palatului

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Muntenia > Cazare Judetul Bucuresti > Cazare Bucuresti > Obiective Turistice

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Bucuresti

Verifica

 
 

Obiective Turistice

Bucura-te de vacanta perfecta la Bucuresti. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
 
     
 
 

Obiective turistice Bucuresti | De vizitat in Bucuresti

Casa Poporului (Palatul Parlamentului)
A fost construita pe fostul Dealul Spirii (numele unui renumit doctor din zona) dupa anii `80, are o inaltime de 84m (cuprinde 12 etaje) si o suprafata de 330.000 de metri patrati.
Cartea Recordurilor Guiness inscrie constructia pe locul II in lume dupa Pentagon - cu o suprafata desfasurata de 330.000 m2 si pe locul III ca volum, cu 2.550.000 m3.
Casa Poporului s-a vrut sa fie fie resedinta presidentiei, a comitetului central al partidului comunist si al unor ministere. Ea cuprinde o uriasa impletitura de sculpturi monumentale, ipsoserii aurite, pardoseli decorative, tavane dantelate, brocarturi, tapiserii si covoare grele, toate intr-un sir de saloane, galerii, sali fastuoase, holuri si sali de dimensiuni generoase.
Palatul cuprinde vaste holuri, coridoare lungi, nenumarate sali imense, iar cea mai mare se numese Sala Unirii, cu o inaltime de 16 m si o suprafata de 2200 metrii patrati, aici aflandu-se cel mai mare candelabru din palat, cu o greutate de trei tone si 7000 de becuri.
La revolutie erau terminate numai citeva incaperi si exteriorul, dupa aceasta data au continuat lucrarile pina in 1997, cind devine Palatul Parlamentului.
Palatul Parlamentului poate fi vizitat in fiecare zi in grupuri organizate.


Atheneul Roman
Este una dintre cele mai reprezentative cladiri ale capitalei. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886-1888, dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron. Arhitectura exterioara este o imbinare de stiluri: neoclasic, baroc, ionic.

Opera Nationala
In Romania manifestari ale genului liric dateaza inca din secolul al XIX-lea, dar cu toate acestea Opera Romana este o constructie relativ noua (1953). Ridicata dupa planurile arhitectului Octav Doicescu, cladirea are o capacitate de 2200 locuri, la ultimul etaj se gaseste Muzeul Operei in care sunt expuse documente, fotografii, costume.
In fata cladirii se afla statuia marelui muzician George Enescu, o sculptura in bronz de Ion Jalea.

Cladirea CEC
CEC-ul ca institutie a fost infiintat in anul 1864 printr-o lege initiata de catre Alexandru Ioan Cuza. In anul 1875 s-a inceput construirea unui sediu propriu. Pe locul in care se afla azi CEC-ul se gasea atunci biserica Sf. Ioan cel Mare care a fost demolata pentru a face loc primei constructii.
Actualul sediu a fost construit dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Constructia a fost terminata in anul 1900 si de atunci CEC-ul a functionat in aceasta cladire fara a se face alte modificari notabile.

Cercul Militar National
Construita in stil neoclasic francez, cladirea a fost realizata in anul 1912 dupa planurile arhitectilor D. Maimarolu, V. Stefanescu si E. Doneaud. Fantana din fata cladirii poarta denumirea de Sarindar, dupa numele bisericii ctitorita probabil de Matei Basarab, mult mai tarziu, pe la sfarsitul secolului XVIII-lea era vestita pentru icoana Fecioarei, facatoare de minuni. Biserica a fost grav afectata de crutemurul de la 1838, ruinandu-se apoi incet.

Teatrului National Bucuresti
Impunatoarea cladire a Teatrului National a fost realizata intre anii 1967-1970, dupa proiectul unui colectiv de arhitecti coordonati de Horia Maicu, Romeo Stefan si N. Cucu.
Primele reprezentatii, de catre artisti amatori, au avut loc in Iasi in 1814 si in Bucuresti in 1818.
Numarul de teatre a crescut de la 14-16, la inceputul celui de al doilea razboi mondial, la 45-50 in anii 70 si 80 si apoi la 52 in 1996.
Dupa revolutia din 1989, teatrul romanesc s-a impus prin reprezentatii de succes pe marile scene ale lumii, multumita actorilor sai de exceptie si a unei regii originale datorata unor regizori ca Silviu Purcarete, Catalina Buzoianu, Tompa G??bor si Mihai Maniutiu.

Curtea Veche
Reprezinta urmele unui important centru politic si administrativ al Tarii Romanesti, aici se aflandu-se un muzeu in aer liber unde se pot vedea marile hrube din subsol, coloanele din sala Sfatului, etc.

Casa Melik
Reprezinta cea mai veche cladire civila din Bucuresti, pastrata in forma ei originala, care din 1820 a apartinut familiei Melik. In prezent adaposteste Muzeul "Th. Pallady".

Hanul lui Manuc a fost construit de marele negustor Manuc-bei in primul deceniu al sec. XIX.

 
     
 
 
media 10
 
     

Super Oferte

Hostel Venus Bucuresti

Cazare Hostel Venus Bucuresti | Prezentare Bucuresti Venus Hostel | Poze Bucuresti Hostel Venus
Clasificare Hostel Venus - 2 stele
80 LEI
media 5