Cazare Ilfov | Oferte cazare Ilfov | Cazare hotel pensiune vila complex Ilfov | Accommodation Ilfov

Cazare Ilfov | Hoteluri Pensiuni Apartamente Vile Ilfov | Oferte de cazare in Ilfov | Accommodation Ilfov

Press ESC to close
Inchide eTravel SA - Compania noastra gestioneaza cel mai mare sistem de rezervari on-line pentru hoteluri din Romania si Polonia.
Suntem unii dintre cei mai mari operatori de servicii hoteliere din Romania si Polonia si va putem oferi servicii de cazare, chiar si la preturi mai mici cu 55% fata de preturile de receptie. Sistemul nostru de rezervari, inclusiv TourismGuide.ro , produc sute de rezervari in fiecare zi, rezervari efectuate atat de clienti persoane fizice cat si de clienti coorporate.

TourismGuide.ro - sistem de rezervari de ultima generatie in Romania. Rezervari Online. Hoteluri din Bucuresti, Hoteluri din Brasov, Hoteluri din Timisoara, Hoteluri din Arad si din alte orase din Romania. Rezervari de grup. Rezervari cu confirmare INSTANT. Cea mai mare baza de date de hoteluri din Romania si hoteluri din lume.


media 9

adsense

Cazare Romania > Cazare Muntenia > Cazare Judetul Ilfov > Cazare Ilfov

ad side left ?? 65656

Verifica preturi si disponibilitate in Ilfov

Verifica

 
 

Cazare Ilfov 2024

Bucura-te de vacanta perfecta la Ilfov. Cele mai bune preturi. Rezerva cu noi.
  • Filtreaza:

 
     
 
 

Daca sunteti proprietarul unei pensiuni, hotel sau vile si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.TourismGuide.ro Inscrie-te acum !

Formular de inscriere Clik aici...
E-mail : sales@tourismguide.ro


Pentru a venii in sprijinul echipei Tourism Guide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient zona sau localitatea,puteti sa trimiteti informatiile/pozele la: admin@tourismguide.ro

Ilfov

Actualmente cel mai mic judet al Romaniei, se afla in Campia Romana. In monografia Romaniei din 1972 sunt mentionate ca vecine ale Judetului Ilfov, judetele Ialomita la est, Buzau, Prahova si Dambovita la nord, Teleorman la vest si fluviul Dunare la sud. De asemenea, se precizeaza ca acesta se intinde pe o suprafata de 8.225 km², fiind in dimensiunea pe care o detinea atunci, al cincilea ca marime din Romania. Noua ani mai tarziu, al cincilea judet al Romaniei ca suprafata, a fost dezmembrat in avantajul judetelor limitrofe si micsorat la o unitate teritorial-administrativa care inconjoara zona capitalei, sub numele de Sectorul Agricol Ilfov.

In 1997, legea nr. 50/97 a schimbat denumirea de Sectorul Agricol Ilfov in Judetul Ilfov, revenind deci la denumirea veche, dar nu la dimensiunile de dinainte de 1972. Judetul Ilfov cuprinde 34 de asezari rurale si sapte orase: Buftea, resedinta oficiala, desi administratia isi are sediul in Bucuresti, Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Popesti-Leordeni, Pantelimon, cu peste 1.593 km².

Ilfov se gaseste in regiunea de sud-est, chiar in centrul Campiei Romane, langa Bucuresti. Coordonatele sale goegrafice sunt 44°17’ – 44°46’ latitudine nordica si 25°52’ – 26°27’ longitudine vestica. In ziua de astazi, Ilfov se invecineaza cu judetele Prahova la nord, Dambovita la vest, Giurgiu la sud-vest si Ialomita si Calarasi est. Clima este temperat-continentala cu o medie anuala a precipitatiilor de 460-500 mm. Rauri importante sunt Dambovita si Colentina, care aprovizioneaza cu apa orasul Buftea, iar lacuri importante sunt Cernica, Snagov si Caldarusani in partea nordica a judetului. Judetul este strabatut si de raul Ialomita impreuna cu afluentul sau Gruiu.

Scurt istoric

Urme ale existentei umane descoperite pe raza judetului Ilfov, mai ales in zona Caldarusani, Glina si Chiajna, langa Bucuresti, dateaza din paleolitic si neolitic. Trebuie de asemenea mentionate vestigiile dacice scoase la lumina in zona Pantelimon, Snagov, Magurele si Bragadiru. Bogatia descoperirilor arheologice -relicve, inscriptii, etc., este dovada locuirii neintrerupte a zonei de catre daco-romani, care mai tarziu au format Principatul Tara Romaneasca, prin unirea cnezatelor si voievodatelor, primele organizari statale, in secolele XII-XIV.

Inca de la intemeire, la sfarsitul secolului al XIV-lea, sub domnia lui Basarab I, multe asezari si orase au prins viata pana in secolul XVI, cum ar fi Snagov, Chitila, Afumati sau Tancabesti si care au supravietuit pana in zilele noastre. Numele de Ilfov este pentru prima data mentionat intr-un act de donatie din 1482 al domnitorului Vlad Calugarul catre Manastirea Snagov.

 
     
 
 
media 10
 
     
media 5